Ingredientai

Miltų 2 stiklinė
Imbieras 1.5 šaukštelis
Cinamono 0.5 šaukštelis
Soda 1 šaukštelis
Sviestas 1 pakelis
Rudasis cukrus 0.75 stiklinė
Melasa 0.5 stiklinė
Pasukos (liesos) 0.75 stiklinė
Vandens 0.5 stiklinė
Porcijos: 8
Be jokių prabangių ingredientų iškepsite tiesiog skanų, burnoje tirpstantį imbierinį pyragą. Saldumo jam suteikia rudasis cukrus ir melasa, o pagaminti užtrunka visai neilgai. Galite patiekti su šviežiai plakta grietinėle, bet puikiai tinka valgyti ir tik su stikline šalto pieno.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu ištepkite kvadratinę kepimo formą. Sumaišykite miltus, imbierą, kepimo sodą, cinamoną ir druską. Elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu suplakite sviestą ir cukrų, kol masė taps puri ir šviesi. Įmuškite kiaušinį, tuomet supilkite melasą ir pasukas.

Įmaišykite miltų mišinį sumažinę plakimo greitį, kol gausite vienalytę masę, tuomet įpilkite karšto vandens ir plakite vieną minutę (tešla gali atrodyti susitraukusi). Tolygiai paskirstykite masę kepimo formoje ir kepkite įdėję ant grotelių orkaitėje, kol įkišus degtuką jis ištraukiamas sausas – maždaug 40-45 minutes. Atvėsinkite ant grotelių, kepimo formoje.

Pastaba: galima iškepti prieš dieną ir laikyti formoje, kambario temperatūroje (atvėsinus uždengti).

Melasa - tirštas tamsios spalvos, aitraus skonio sirupas, gaunamas iš cukranendrių gaminant cukrų. Dedama į įvairius kepinius ir saldumynus.