Midijos turi nuostabų skonį ir yra nebrangios, lyginant su austrėmis. Belgiškas alus suteikia puikų žemišką skonį. Rūkytas kumpis, česnakai ir šviežios prieskoninės žolės padės sukurti puikų užkandį jūsų svečiams. Jeigu prie taip paruoštų midijų pridėsite duonos ir žalių salotų, gausite užbaigtą patiekalą.

Gaminimo eiga

Rinkitės midijas sandariai uždarytose kriauklėse ir išmeskite tas, kurios įskeltos. Parsinešę namo, suvyniokite midijas į drėgną popierinį rankšluostį ir padėkite į šaldytuvą.

Po tekančiu šaltu vandeniu šepetėliu standžiais šeriais nuplaukite kiekvieną midijos kriauklę. Pašalinkite bisuso siūlus, kuriais moliuskas vandenyje laikosi prisitvirtinęs prie akmenų. Suimkite juos pirštais ir ištraukite.

Vidutinio dydžio prikaistuvyje ar gilesnėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų ir vieną valgomąjį šaukštą sviesto. Kai sviestas ištirps, suberkite kumpį ir troškinkite apie 4-5 minutes.

Suberkite česnaką, valgomąjį svogūnėlį ir čiobrelius ir troškinkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug dvi minutes, kol viskas suminkštės. Tada supilkite midijas, išmaišykite jas su daržovėmis bei keptuvėje susidariusiomis sultimis ir troškinkite maždaug minutę.

Supilkite alų ir uždenkite indą, kuriame troškinate. Ant vidutinio karštumo ugnies viskas turi užvirti. Tada karštį sumažinkite ir lengvai virinkite nuo 8 iki 10 minučių, kol visos midijos atsidarys (visas, kurios neatsidarys, išmeskite).

Suberkite petražoles, peletrūną, baziliką, supilkite citrinos sultis ir įdėkite likusį šaukštą sviesto. Viską išmaišykite, kad žolelės ir sultys vienodai pasiskirstytų, o sviestas ištirptų. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.

Pasinaudodami skylėtu samčiu, išgriebkite midijas į didelį dubenį, o paskui išdalinkite jas vienodai į keturis mažesnius dubenėlius. Sultinį supilkite ant midijų ir patiekite su duona.