Viliaus Tamošaičio receptas.

Gaminimo eiga

Nuo nugarinės nupjaustyti plėves (jei yra). Supjaustyti maždaug 2 cm storio pjausniais. Abi puses pabarstyti druska ir pjausnius pavolioti miltuose. Papipirinti vieną pusę.

Keptuvėje išlydyti sviestą ir sudėti kepti mėsą pipiruota puse į apačią. Kepti apie 2-3 minutes. Apversti ir kepti kitą pusę dar 2-3 minutes. Apvertus pjausnius ant jų uždėti plonomis juostelėmis Parmos kumpį ir plonomis riekelėmis pjaustytą mocarelą. Uždengti dangčiu, kad išsilydytų mocarela ir kepsniai pasitroškintų. Neperkepti!

Įkaitintame aliejuje iki traškumo apkepinti šalavijų lapelius. Sužvejoti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio. Prieš tiekiant papuošti kepsnius.

Įkaitintame aliejuje apkepame smulkintą svogūną. Dedame griežinėliais supjaustytas cukinijas, peletrūnus. Pasūdyti druska. Papipirinti. Įspausti citrinos sulčių. Viską išmaišyti ir pakepti. Cukinijos turi išlikti traškios.

Nugarinę patiekti su gardžiomis cukinijomis ir papuošti šalavijais.

Gero apetito!