Ingredientai
Bulvių
6 vnt.
Kiaušiniai
4 vnt.
Fermentinis sūris
100 g
Krapai
20 g
Petražolės
2 šakelė
Pienas
500 ml
Česnako
3 skiltelė
Sviestas
100 g
Pjaustyti pomidorai
3 vnt.
Agurkai
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nulupu bulvę, sutarkuoju su smulkia tarka, dalį sulčių nugręžiu ir sumaišau su jautienos faršu, įmušu 1 kiaušinį, pabarstau druskos ir pipirų. Viską išmaišau.
Kepu omletą: suplaku 3 kiaušinius ir pieną, įmaišau smulkiai pjaustytas paprikas, trintą česnaką, dedu žalumynus ir kepu. Omletą supjaustau juostelėmis.
Tuomet imu faršo masę, formuoju kepsnį ir įdarau jį omleto juostelėmis.
Kepsnius apkepu keptuvėje iš abiejų pusių, tada dedu į kepimo skardą, užbarstau sūrio ir kepu orkaitėje, kol sūris gražiai apskrunda.
Garnyrui - bulvių košė su daržovėmis ir padažu.