Sepijos - jūrose paplitęs moliuskas, giminiškas kalmarui, tačiau storesniu, apvaliu kūneliu. Viduržemio jūros baseine gyvenančios tautos jau daugelį amžių vartoja jas maistui: sepija valgoma įdaryta arba supjaustoma griežinėliais ir kepama tešlos apvalkale.

Gaminimo eiga

Šiitake grybus pusvalandžiui pamerkti į vandenį, kad suminkštėtų, paskui smulkiai supjaustyti.

Svogūnų galvutes smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti, imbiero šaknį ir česnaką taip pat susmulkinti. Sepijas 5 minutes pakepinti įkaitintame aliejuje, paskui suberti susmulkintas daržoves, pupelių daigus, pusę česnako, grybus bei jautieną.

Kai visi produktai apkeps, įdarą pagardinti druska, pipirais ir cukrumi pagal skonį ir atvėsinti. Kai atvės, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.

Sepijas įdaryti daržovių ir mėsos faršu ir virti garų puode 15 min.

Padažui sezamo sėklas pakepinti keptuvėje be aliejaus ir lengvai sutrinti. Į sojos padažą suberti sezamo sėklas, likusią dalį česnako, įpilti sezamo aliejaus ir pagardinti citrinos sultimis.

Paruoštas sepijas supjaustyti riekelėmis, padažą geriau patiekti atskirai.