Ingredientai
Vištienos širdelės
500 g
Česnako
4 skiltelė
Didelių raudonųjų svogūnų
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Čili pipirai
1 vnt.
Raudonas sausas vynas
500 ml
Perlinės kruopos
300 g
Maskarponės sūris
100 g
Porcijos: 4
Raudoname vyne troškintos vištienos širdelės gardintos šafranu patiekiamos kartu su perlinių kruopų rissoto.
Gaminimo eiga
Svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais ir kepami puode iki gelsvos spalvos. Tada sudedamos perlinės kruopos, viskas permaišoma, dedama druska bei pipirai ir pilamas vanduo. Vedama apie 30 min, kol kruopos suminkštėja, gardinama maskarponės sūriu.
Vištienos širdelės apdorojamos, perpjaunamos pusiau ir pamerkiamos į pieną. Po 15 min ištraukiamos, nusausinamos ir apkepamos.
Prieskoninės daržovės labai smulkiai sukapojamos ir apkepamos. Apkepus pilamas vynas ir troškinama, kol nugaruoja apie 30% vyno.