Ingredientai
Kietasis sūris
30 g
Grybai
200 g
Rūkytos vištienos kulšelės
2 vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
1 sauja
Lapinės salotos
1 sauja
Mocarelos sūris
1 gabaliukas
Grikiai
150 g
Saulėgrąžos
3 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 žiupsnelis
Šviežiai maltų pipirų
1 žiupsnelis
Laimo vaisiai
1 vnt.
Kalendros
1 sauja
Porcijos: 4
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
Gaminimo eiga
Į dubenį įdedame salotų lapus, ant jų dedame virtus grikius, supjaustome pomidorus per pusę ir kartu su konservuotais grybais sudedame juos į tą patį dubenį.
Mocarelos sūrį su vištos šlaunelėmis be odelių suplėšome ir dedame ant viršaus. Skrudintas saulėgrąžas paruošiame susmulkinti kartu su puse saujos gražgarsčių, 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, 1 šaukštu cukraus sirupo, laimo sultimis, taip pat pasūdome ir įdedame maltų pipirų. Viską gerai susmulkiname.
Į susmulkintą padažą įdedame gabaliukais pjaustytą sūrį ir viską dar kartą gerai sumalame. Padažą uždedame ant salotų, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir su dviem šaukštais viską papurename. Pabaigai paplėšome kalendrą ir pabarstome ant salotų viršaus.