Ingredientai
Šis trupininis obuolių pyragas – vienas gardžiausių. Gana nesudėtingai paruošiamas, o vertas ypatingų pagyrų. Iškeptą obuolių pyragą patiekite su ledais.
Gaminimo eiga
* Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite obuolius su apelsino sultimis, tarkuota žievele, razinomis, cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus.
* Įkaitinkite keptuvę su 15 g sviesto, suberkite obuolių masę, pamaišydami kepkite 10–15 min., kol suminkštės obuoliai.
* Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Likusį sviestą supjaustykite kubeliais.
* Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, suberkite cukrų, sudėkite sviestą. Pirštai sutrinkite masę į trupinius, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir smulkintais graikiniais riešutais.
* Sudėkite obuolių masę į molinį kepimo indą. Ant viršaus užberkite trupinius. Kepkite orkaitėje 25–30 min., kol paviršius pagels. Ištraukite trupininį pyragą iš orkaitės, palikite pravėsti. Patiekite šiltą su ledais arba karameliniu sirupu.