Gaminimo eiga

Atšildykite tešlą. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite labai plonai ir padalinkite per pusę.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

Tešlą dėkite į skardą ir kepkite 10 minučių. Iškeptus lakštus atvėsinkite ant grotelių. Turi gautis 8 papločiai.

Pieną supilkite į puodą, suberkite pusę cukraus pudros ir kaitinkite maišydami.

Nedideliame dubenėlyje išmaišykite kiaušinių trynius su miltais ir krakmolu, suberkite likusią cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite.

Kai tik pienas pradės virti, perpilkite pusę pieno į indą su kiaušinių tryniais ir erai išmaišykite. Paskui šią masę perpilkite į atgal į puodą su pienu ir kaitinkite nuolat maišydami ant vidutinės ugnies, kol kremas nesutirštės.

Jeigu masėje atsiras mažų gumuliukų, kremą teks pertrinti per sietelį.

Kremą atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.

Grietinėlę išplakite iki standumo ir sumaišykite su atvėsusiu kremu. Jeigu reikia, pridėkite dar cukraus pudros.

Uogas nuplaukite ar nusausinkite.

Du tešlos lakštus sutrinkite rankomis iki trupinių.

Ant lėkštės padėkite vieną lakštą, sutepkite jį kremu ir suberkite raudonuosius serbentus. Ant viršaus dėkite kitą laštą. Sutepkite kremu ir apibarstykite mėlynėmis.

Taip sluoksniuokite, kol baigsis visi produktai. Torto viršų ir šonus ištepkite kremu ir apibarstykite trupiniais. padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.