Ingredientai
Baklažanų reikėtų vengti valgyti kavinėse, nes jie kepami didžiuliame kiekyje riebalų, kad būtų minkšti. Taigi net patys nesuprasdami suvalgote su keliais gabalėliais didelę dalį dienos kalorijų normos. Namie kepdami, kad jie nesusitrauktų, pašlakstykite labai mažu kiekiu citrinų sulčių arba pamirkykite druskos tirpale bei kepkite orkaitėje.
Gaminimo eiga
Perpjauname baklažaną per pusę ir pamerkiame į sūdytą vandenį arba apibarstome druska. Laikome apie 5 min.
Keptuvėje ant sviesto pakepame susmulkintą svogūną, salierą, smulkintus pomidorus, kubeliais pjaustytą tofu sūrį, česnaką. Pagardiname prieskoniais.
Viską gerai išmaišę, gauta mase užpildome baklažanus ir kepame juos orkaitėje +200 C apie 30-40 min.
Skanaus linki recepto autorė – Agnė G.
Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!
Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!