Ingredientai
Burokėliai (marinuoti)
200 g
Česnako
10 skiltelė
Vandens
1 l
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštas
Cukraus
1 stiklinė
Acto
1 stiklinė
Gaminimo eiga
Kopūstus sutarkuokite specialia trintuve. Morkas ir burokėlius sutarkuokite burokine trintuve.
3 litrų stiklainius švariai išplaukite ir sterilizuokite. Dėkite sluoksniais daržoves: kopūstus, burokėlius, morkas, į kiekvieną stiklainį dėkite po česnako skiltelę.
Išvirkite marinatą. Į vandenį primiausiai dėkite prieskonius, o kai vanduo užkais, suberkite cukrų ir druską, supilkite aliejų. Kai vanduo užvirs, pakaitinkite dar 5 minutes ir supilkite actą. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti. Kai marinatas atauš iki maždaug 80 laipsnių, užpilkite ant paruoštų kopūstų. Marinato turi būti bent 5 cm virš kopūtų.
Kamabario temperatūroje kopūstus palikite porai dienų, kad įrūgtų, paskui laikykite rūsyje arba šaldytuve.