Porcijos: 10

Beigeliai, dar kitaip vadinami didriestainiais, labai populiarūs Amerikoje, tačiau jie kilę iš Rytų Europos. Čia juos tradiciškai kepdavo žydai ir būdavo itin populiarūs įvairiose mugėse. Beigelius galima pasigaminti ir patiems – jie puikiai tiks pusryčiams.

Gaminimo eiga

* Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.

* Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.

* Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių) ir minkykite. Tešla neturi būti per skysta.

* Minkykite, kol taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.

* Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.

* Iškilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir formuokite riestainius.

* Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis didriestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau didriestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Beigelius apvirkite po porą minučių.

* Apvirtus beigelius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.

* Aptepkite kiaušinio baltymu ir galite apibarstyti aguonomis arba sezamo sėklomis.

* Beigelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

* Kepkite apie 20 minučių.