Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
12 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
6 skiltelė
Vandens
800 ml
Baltas sausas vynas
200 ml
Natūralios pomidorų pastos
1 šaukštas
Cukraus
1 šaukštelis
Tepamas sūrelis
2 šaukštas
Alyvuogių aliejus
3 šaukštas
Česnako
6 skiltelė
Porcijos: 6
Prie šios sriubos itin tinka traškus česnakinis batonas. Vasarą sriubą gaminkite iš sunokusių naminių pomidorų, o žiemą – iš trintų konservuotų.
Gaminimo eiga
1. Susmulkinkite pomidorus, morką, svogūną, česnakų skilteles ir aitriąją papriką.
2. Užvirkite vandenį ir vyną, sudėkite daržoves ir virkite 20 minučių.
3. Tada suberkite cukrų, druską, sudėkite pomidorų pastą, tepamąjį sūrį ir viską sutrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
4. Apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir bazilikais.
5. Pagaminkite česnakinį batoną. Pirmiausia supjaustykite jį riekelėmis.
6. Sumaišykite sutrintas česnakų skilteles ir aliejų, šiuo mišiniu apšlakstykite batoną.
7. Kepkite maždaug 225 C temperatūros orkaitėje 10 minučių.