Šis troškinys, kuriam gaminti naudojama nemažai aliejaus, kilęs iš Prancūzijos, Provanso regiono. Jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Nebūtina troškinti orkaitėje – galite gaminti ir keptuvėje.

Gaminimo eiga

Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau, tada supjaustykite griežinėliais.

Susmulkinkite paprikas, baklažaną, česnako skilteles.

Svogūną supjaustykite griežinėliais.

Pomidorus įpjaukite, įmeskite į verdantį vandenį, po minutės ištraukite, nusausinkite ir nulupkite odelę. Supjaustykite į keturias dalis ir išimkite sėklas.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę kiekio aliejaus. Keletą minučių pakepinkite cukinijų griežinėlius ir sumeskite į puodą.

Tada keptuvėje kelias minutes pakaitinkite paprikas, jas perdėkite į puodą.

Truputį pakepinkite svogūną ir česnaką, juos irgi dėkite prie cukinijų
ir paprikų.

Į keptuvę supilkite likusį aliejų, pakepinkite baklažaną ir sudėkite į
puodą.

Tada apie 5 minutes patroškinkite pomidorus, perdėkite prie kitų daržovių.

Jas pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir čiobreliais, įdėkite laurų lapelį.

Viską išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 180 ºC temperatūros orkaitėje 20 minučių.

Tada atidenkite ir troškinkite dar 35 minutes.