Ingredientai
Mėgstamo kumpio
4 riekelės
Ievagrybių
8 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Virtų ryžių
1 stiklinė
Baltas sausas vynas
0.5 stiklinė
Vandens
0.5 stiklinė
Daržovių sultinio
1 gabaliukas
Kiaušiniai
1 vnt.
Lašišos filė
8 riekelė
Grietinės
4 šaukštas
Citrinos
1 vnt.
Porcijos: 4
Iš ryžių galima pagaminti skanius blynelius, prie kurių dera rūkyta lašiša ir grietinė. Šį valgį galite patiekti kaip užkandį.
Gaminimo eiga
1. Puode įkaitinkite aliejų. Įdėkite smulkiai kapotus svogūnus, pievagrybius ir kumpį, truputį pakaitinkite.
2. Užpilkite ryžių ir kepkite dar 2–3 minutes. Įpilkite vyno, vandens, įmeskite sultinio kubelį.
3. Troškinkite uždengę, ant nedidelės ugnies, kol skystis pradės garuoti. Tada puodą nukelkite nuo viryklės ir palikite, kad atvėstų.
4. Į grietinę įmaišykite smulkiai kapotų krapų ir citrinos sulčių, pagardinkite pipirais ir druska.
5. Laikykite šaldytuve, kol pagaminsite blynelius.
6. Ant atvėsusių ryžių įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
7. Suformuokite blynelius ir kepkite keptuvėje, įpylę truputį aliejaus.
8. Kai iškeps, blynelius patepkite pagardinta grietine ir ant viršaus uždėkite rūkytos lašišos.