Ingredientai
Gaminimo eiga
Nors miksologija (kokteilių gamyba) reikalauja įgūdžių ir žinių, šie paprasti receptai pavyks kiekvienam. O galbūt net atrasite savo kokteilių variacijų? Svarbiausia – išsirinkite kokybiškus ingredientus.
Štai keli patarimai vakaro miksologui:
Kadangi kokteiliai dažnai būna saldūs, rinkitės sausesnį putojantį vyną.
Atkreipkite dėmesį į etiketę. Nesirinkite gazuotų vyno gėrimų – jie pigesni, tačiau dirbtinai prisotinti angliarūgšte, todėl kokteilio skonis nukentės.
Prieš gamindami kokteilį, putojantį vyną atšaldykite.
Putojantį vyną atidarykite prieš pat pildami į kokteilį, kad burbuliukai „neišsilakstytų“.
Mimoza
Manoma, kad šis kokteilis sukurtas 1925 metais „Ritz“ viešbutyje Paryžiuje ir pavadintas geltonai žydinčios gėlės vardu. Jis dar vadinamas „Margaritos rože“.
Paruošimas :
Į putojančio vyno taurę įpilkite apelsinų sultis, atšaldytą putojantį vyną ir papuoškite kokteilį apelsino žievele.
Kriušonas su melionu ir bazilikais
Kriušonas – tai gėrimas panašus į punšą, gaminamas kelios valandos prieš vartojimą. Jis tinka, jei laukiate svečių ir nenorite jiems susirinkus ilgai sukiotis virtuvėje. Kriušonas geriamas atšaldytas iki 8-10 C.
Paruošimas:
Melionus perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Iš minkštimo specialiu peiliuku išpjaustykite rutulėlius ir sumeskite į didelį indą punšui. Ryšelį bazilikų suriškite medvilniniu siūlu ir įdėkite į indą. Supilkite vyną, pridenkite ir šešioms valandoms pastatykite į šaldytuvą. Prieš patiekdami bazilikų ryšelį išimkite, įpilkite putojantį vyną. Ant gėrimo paviršiaus galite apibarstyti sukapotus bazilikų lapelius.
Mandarinų kriušonas arba „Mandarinų Mimoza“
Paruošimas:
Apelsiną supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su mandarinų sultimis, apelsinų likeriu, tada supilkite putojantį vyną ir patiekite su ledukais.
ALKOHOLIS KENKIA JŪSŲ IR JŪSŲ ŠEIMOS SVEIKATAI IR GEROVEI.