Ingredientai
Pienas
300 ml
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Klevų ar kito sirupo
3 šaukštas
Sviestas
150 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Cukranendrių cukrus
200 g
Rudasis cukrus
100 g
Miltų
600 g
Cinamono
2 šaukštelis
Kardamonas
1 šaukštelis
Spanguolės
300 g
Kepimo milteliai
2 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C laipsnių.
2. Pakaitinkite pieną ir supilkite vanilinį cukrų, sirupą ir sviestą.
3. Maišykite, kol sviestas ištirps, ir nukelkite nuo ugnies.
4. Išplakite kiaušinius su cukrumi.
5. Sumaišykite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
6. Užpilkite pieno mišinį ant išplaktų kiaušinių.
7. Sudėkite miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
8. Padenkite kepimo popieriumi kepimo skardą taip, kad uždengtų kraštus.
9. Supilkite tešlą ant popieriaus ir apibarstykite spanguolėmis.
10. Kepkite orkaitėje 20–25 minutes.