Gaminimo eiga

1. Kalakutą nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.

2. Druską, čiobrelius, pipirus, rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir išspaustu česnaku. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite kalakutą (ne tik išorę, bet ir vidų). Palikite valandą pastovėti.

3. Kalakutą įdėkite į didelį puodą ar kitą indą ir užpilkite obuolių sultimis, taip, kad kalakutas būtų pilnai apsemtas.

4. Šaltoje patalpoje užpiltą kalakutą laikykite 2-3 paras.

5. Džiovintus vaisius prieš kepant kalakutą užpilkite karšta juoda arbata ir palikite pastovėti apie 30 minučių. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais.

6. Nusunktus džiovintus vaisius sumaišykite su obuoliais ir šiuo mišiniu prikimškite kalakutą.

7. Kalakutą uždenkite folija dėkite į skardą aukštais kraštais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 4 valandas. (Gudrybė: kalakutą reikia kepti tiek valandų, kiek kilogramų jis sveria).

8. Kepant kelis kartus kalakutą apliekite išbėgusiomis. Iki kepimo pabaigos likus 30 minučių nuimkite foliją - kalakutas gražiai apskrus.

9. Patiekite su keptais obuoliais ir bruknių uogiene.