Ingredientai
Virtų ryžių
100 g
Kiaulienos faršas
200 g
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Šviežių čiobrelių
0.5 šaukštelis
Rozmarinai
0.5 šaukštelis
Fermentinis sūris
50 g
Porcijos: 4
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Gaminimo eiga
1. Nupjaukite paprikų viršūnę, išpjaukite viduriuką, išimkite sėklas.
2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
3. Faršą apkepkite įkaitintame aliejuje apie 5-7 minutes. Pabarstykite prieskoniais, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas ir kepkite maišant dar 10 minučių.
4. Visus įdaro produktus sumaišykite ir sudėkite į paruoštas paprikas. Apibarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite paprikos kepurėle.
5. Sudėkite paprikas į kepimo indą. Kepkite iki 180 įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.