Ingredientai
Neįsivaizduojame mugės be riestainių. Lyg Kaziuko mugės atributas. Naminiai riestainiai – minkšti ir labai gardūs.
Gaminimo eiga
* Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.
* Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.
* Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių), vanilės ekstraktą ir minkykite.
* Tešla neturi būti per skysta. Jei stipriai limpa, įberkite dar miltų.
* Minkykite, kol tešla taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.
* Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.
* Iškilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite ir formuokite riestainius.
* Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis riestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau riestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Riestainius apvirkite po porą minučių.
* Apvirtus riestainius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.
* Aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.
* Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
* Kepkite apie 20 minučių.