Ingredientai
Bulvių
6 vnt.
Sviestas
4 šaukštas
Česnako miltelių
1 šaukštelis
Parmezano sūris
3 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Provanso žolelės
2 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Jei bulvės šviežios, tik gerai nuplaukite. Jei odelė jau gana stora, nulupkite.
Bulves perpjaukite išilgai per pusę.
Sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir išmaišykite, kad pasiskirstytų tolygiai.
Sviestą išlydykite ir supilkite į keramikinę ar stiklinę kepimo formą. Tolygiai paskirstykite.
Ant sviesto tolygiai pabarstykite smulkiai tarkuoto parmezano sūrio, česnako miltelių.
Sudėkite bulves pjūviu į apačią viena šalia kitos.
Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
Iškepus palaukite 5-7 minutes ir tik tada išimkite bulves iš kepimo indo.