Ingredientai
Kiaulienos nugarinės
700 g
Alyvuogių aliejus
4 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Česnako miltelių
0.5 šaukštelis
Santa Maria garstyčių grūdeliai
1 šaukštelis
Provanso žolelės
1 šaukštelis
Rūkytų paprikų milteliai
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Jei reikia, nupjaukite plėves.
Nuplaukite ir gerai nusausinkite.
Subadykite gausiai ir giliai nugarinę šakute iš visų pusių.
Mažame dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, garstyčių grūdelius, Provanso žoleles, česnako miltelius, rūkytos paprikos miltelius ir alieju.
Mišiniu ištrinkite mėsą iš visų pusių, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.
Nugarinę apkepkite iš visų pusių keptuvėje, taip, kad visi šonai gražiai apskrustų.
Dėkite ant kepimo folijos ir apgaubkite taip, kad viršuje liktų nedidelis tarpelis.
Kepkite apie 50 minučių iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.