Ingredientai
Miltų
1 stiklinės
Vanduo arba augalinis pienas (kambario temperatūros)
0.5 stiklinės
Sausos mielės
2 a. š.
Cukraus
1.5 stiklinės
Aguonos
0.3 stiklinės
Porcijos: 8
Kaip išsikepti skanius kūčiukus, kurie būtų nesunkiai pagaminami? Štai paprastu ir nesudėtingu receptu dalijasi tinklaraštis „AuGalingas pirmadienis“.
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite vandenį/augalinį pieną su cukrumi ir mielėmis. Palikite 5 – 10 minučių.
2. Įmaišykite aguonas ir druską.
3. Įmaišykite po trečdalį miltų. Sudėję visus miltus jau galite imti ir tešlą minkyti rankomis, kol ji prie jų nebelips.
4. Tešlą įdėkite į švarų dubenėlį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 – 1,5 valandos.
5. Tadai vėl išminkykite tešlą ir padarykite rutuliuką.
6. Padalinkite jį į 8 dalis ir iš jų suformuokite tešlos dešreles.
7. Šias dešreles supjaustykite į maždaug 1 – 1,5 cm dydžio gabaliukus.
8. Kepkite 180 C orkaitėje 10 – 12 minučių.