Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Pieną atskirkite į dvi dalis. Vieną dalį supilkite į puodą, jį reikės virinti, kitą dalį palikite tešlai maišyti. Išplakite kiaušinius, įpilkite truputį kambario temperatūros pieno, dalį miltų. Viską maišykite. Bemaišant stebėkite tešlą ir pilkite pieną bei miltus iki reikiamos konsistencijos.

2. Sudėkite kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

3. Į 250 ml pieno berkite druskos ir cukraus. Dėkite jį ant viryklės ir pakaitinkte iki užvirimo.

4. Greitai maišant supilkite į tešlą karštą pieną. Tešla turėtų būti pakankamai skystoka. Supilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite. Leiskite jai pastovėti, kad pabrinktų miltai apie 30–40 minučių.

5. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įtrinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Palaukite kol keptuvė įkais, dėkite 4–6 šaukštus tešlos arba vieną samtį ir paskleiskite po visą keptuvę. Apkepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

6. Išėmus iš keptuvės ant blynelių dėkite sviesto ir paskleiskite jį po visą blyną. Galite užbarstyti cukraus, užtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti šiek tiek jos sulčių.

Alfo patarimai:

  • Blynelių saldumą reguliuokite pagal skonį.
  • Tešlą galite paskaninti vaniliniu cukrumi ar kitais patinkančiais priedais.
  • Tešlai supilti į keptuvę patogiausia būtų naudoti samtį.
  • Tokius blynus galite valgyti vienus arba su įvairiais įdarais.