Ingredientai
Rauginti kopūstai ((galima dėti daugiau ar mažiau, priklausomai kokio tirštumo sriubos norite)
500 g
Nedidelės bulvės
6 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Kiaušiniai
1 vnt.
Kvietiniai miltai
70 g
Pienas
60 ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Sumaišykite su bulvių tarkiu. Nuplaukite raugintus kopūstus ir patroškinkite, kad šiek tiek suminkštėtų. Tada suverskite į dubenį, įpilkite pieno, kiaušinio ir miltų ir viską gerai sumaišykite. Į masę supilkite bulvių ir svogūno mišinį, pamaišykite. Įberkite druskos ir pipirų.
2. Ant keptuvės įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, kepkite blynus iš abiejų pusių, kol apskrus. Blynus lėkštėje galima pabarstyti šviežiais krapais. Patiekti su grietine.