Ingredientai
Kvietiniai miltai
140 g
Cukraus
40 g
Kepimo milteliai
5 g
Pienas
190 ml
Sviestas
40 g
Didelis kiaušinis
1 vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite pieną, kiaušinius, cukrų bei sviestą, išplakite juos šluotele iki vientisos masės. Atskirame inde sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską. Į miltų mišinį supilkite pieno plakinį ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
2. Įkaitinkite keptuvę, padenkite ją riebalais taip, kad neliktų riebalų pertekliaus. Pilkite tešlą mažomis, arbatinio šaukštelio dydžio porcijomis į keptuvę. Tam naudokite mažą šaukštelį arba specialią tūbelę. Kepkite apie 1 minutę. Apverskite ir kepkite, kol pasidarys gražios rusvos spalvos.
3. Patiekite su sviestu, spalvotais pabarstukais ar kitais mėgstamais pagardais.