Ingredientai
Slyvų
500 g
Obuolių
500 g
Cukraus
500 g
Vandens
200 ml
Citrinos sulčių
0.5 vnt.
Citrinos sulčių
0.5 vnt.
Gaminimo eiga
1. Slyvas nuplikykite ir nulupkite, pašalinkite kauliukus. Supjaustykite gabalėliais. Obuolius nulupkite, pašalinkite šerdeles ir supjaustykite gabalėliais.
2. Į prikaistuvį suberkite slyvas, obuolius, suberkite cukrų, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Maišydami virkite 10–15 minučių.
3. Nuimkite nuo ugnies ir nugriebkite putas. Išpilstykite uogienę į švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.
PATARIMAI:
• Galite naudoti sumuštiniams, skrebučiams su sūriu ar vaisiais.
• Patiekti su sūriais.
• Tinka desertams, padažams, azijietiškoms sriuboms, kokteiliams.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG