Ingredientai
Mėlynasis kopūstas
0.25 vnt.
Šviežių čiobrelių
3 šakelės
Alyvų aliejus
2 v. š.
Labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
3 šakelės
Lazdyno riešutai
100 g
Balzaminis actas
3 v. š.
Alyvuogių aliejus
75 ml
Gaminimo eiga
1. Mėlynąjį kopūstą supjaustykite storesniais griežinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užberkite druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių bei alyvuogių aliejaus.
2. Skardą su kopūstu dėkite kepti į 180 °C temp. orkaitę 40 min.
3. Padažui susmulkinkite mėtas, griežinėliais supjaustykite aitriąją papriką, sutraiškykite kepintus lazdynų riešutus. Viską sudėkite į indelį, įpilkite balzaminio acto, alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
4. Ant iškepusių kopūstų uždėkite padažą ir papuoškite mėtos lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG