Ingredientai
Kiaušiniai
1 vnt.
Pienas
300 ml
Cukraus
2 v. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.25 a. š.
Miltų
2 v. š.
Aliejaus
50 ml
Apelsinai
1 vnt.
Maskarponės sūris
1 v. š.
Sviestas
50 g
Avietės
5 vnt.
Mėlynės
1 sauja
Gaminimo eiga
1. Į indą muškite kiaušinį, pilkite 300 ml pieno, berkite 1 šaukštą cukraus, druską, miltus ir aliejų. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Į įkaitintą, nepridegančio paviršiaus keptuvę pilkite lietinių tešlą tiek, kad apsemtų keptuvės dugną ir kepkite iš abiejų pusių 1–2 min. arba kol apskrus.
2. Į keptuvę dėkite sviestą, 1 šaukštą cukraus ir įtarkuokite apelsino žievelės. Viską gerai užvirkite, kol cukrus karamelizuosis, dėkite lietinius juos pavartykite glazūroje iš abiejų pusių, kad pilnai apsidengtų.
3. Karamelizuotus lietinius dėkite į lėkštę, dėkite maskarponės sūrį, avietes, mėlynes ir mėtos lapelius.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG