Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Svogūnus supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais ir suberkite į didelį puodą, taip pat supilkite actą, suberkite cukrų, garstyčių ir salierų sėklas bei druską.
2. Virkite svogūnus ant viryklės aukštoje temperatūroje apie 15 minučių.
3. Kol verda, pasiruoškite indus, į kuriuos sudėsite marinuotus svogūnus – geriausiais tiks nedidelės talpos stiklainiai užsukamu arba užspaudžiamu dangteliu; juos švariai išplaukite ir šiek tiek pakaitinkite orkaitėje – karštis sunaikins po plovimo likusias bakterijas.
4. Numatytam laikui pasibaigus, į puodą suberkite ciberžolės miltelius bei garstyčias, viską užvirinkite.
5. Dar karštą svogūnų marinatą supilstykite į paruoštus stiklainėlius ir sandariai uždarykite. Taip ruošiami marinuoti svogūnai išsilaikys per visą vasarą, todėl pasiruošę didesnį jų kiekį, galėsite džiaugtis lengvu ir skalsiu garnyru prie grilio patiekalų.