Ką lietuviai gamina iš pirmųjų šviežių bulvių? Žinoma, bulvinius blynus su grybų padažu. Žinia, keptas maistas gal ir nebus pats sveikiausias, tačiau nerasime tokio, kuriam nepatiktų bulviniai blynai su grybų padažu.

Gaminimo eiga

1. Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios). Į bulvių tarkius įmušame kiaušinį, įtarkuojame svogūną, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome. Norint, kad tarkiai greitai nepajuoduotų, galima įspausti truputį citrinos sulčių.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

3. Grybų padažui visus ingredientus pjaustome smulkiai. Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame svogūną, pakepiname kol suminkštės, dedame pievagrybius ir kepiname maišant kelias minutes. Dedame kumpį arba spirgučius ir dar trumpai pakepiname. Pagal skonį pagardiname druska, pipirais, smulkintais krapais ir išmaišome.

4. Bandžiusieji tikina: bulviniai blynai su grybų padažu - vienas geriausių skoninių derinių.

Skanaus!