Ingredientai
Moliūgai
400 g
Miltų
250 g
Cukraus
200 g
Kiaušinis
3 vnt.
Sviestas
150 g
Razinos
100 g
Citrinos sulčių
1 v. š.
Kepimo milteliai
2 a. š.
Cinamono
2 a. š.
Vanilinio cukraus
1 a. š.
Malti gvazdikėliai
0.5 a. š.
Moliūgų pyragas – tikras gardėsis. Gamybos procesas greitas ir jau pyragas kaitinasi orkaitėje. O jau po valandos galima mėgautis kvapniu, minkštu ir drėgnu moliūgų pyragu.
Gaminimo eiga
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Sutarkuokite nuluptą moliūgą, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cinamonu, vaniliniu cukrumi ir gvazdikėliais. Įmaišykite į kiaušinių masę.
3. Berkite išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberkite smulkintus riešutus arba razinas.
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.