Ingredientai
Kūčiukai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, prėskūs, truputį saldūs miltiniai mielinės tešlos kepinėliai su aguonomis. Kūčiukai gali būti valgomi sausi, tačiau dažniausiai mirkomi aguonpienyje arba patiekiami su spanguolių kisieliumi.
Gaminimo eiga
1. Į ½ kiekio miltų įmaišykite mieles.
2. Šiltame vandenyje ištirpdykite cukrų ir supilkite ant miltų su mielėmis.
3. Gerai išmaišę tešlą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 1 val.
4. Į pakilusią tešlą įmaišykite likusius miltus, aguonas, druską ir šaukštą aliejaus. Gerai išminkykite, suformuokite burbulą ir jo paviršių aptepkite likusiu aliejumi. Kildinkite kambario temperatūroje apie 1 val.
5. Iš iškilusios tešlos formuokite kūčiukus ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10–15 min.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG