Kalėdinius sausainius kepame šventėms. Taip pat, jų prikepus, galima gražiai supakuoti ir dovanoti. Kalėdinius sausainius dekoruokite glajumi.

Gaminimo eiga

1. Sviestą, prieš gaminant, reikia palaikyti kambario temperatūroje, kad jis būtų minkštas.

2. Į dubenį dedame sviestą, beriame cukrų ir išplakame plaktuvu. Dedame medų, išplakame. Įmušame kiaušinį, išplakame. Beriame visus prieskonius, išmaišome.

3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, per sietelį dalimis sijojame tiesiai į dubenį ir užminkome sausainių tešlą. Iš tešlos formuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 2-3 valandoms.

4. Praėjus kelioms valandoms iš tešlos kočiojame lakštą ir formelių pagalba gaminame kalėdinius sausainukus. Dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į iki vidutinio karštumo įkaitintą orkaitę. Kepame 10-14 minučių, priklausomai nuo to, kokio storumo tešlą iškočiojote. Kepimo metu būtinai sekite, kad sausainiai nepradėtų degti.

5. Pasigaminame glajų kalėdinių sausainių papuošimui. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir suplakame su cukraus pudra.

6. Konditeriniu maišeliu puošiame atvėsusius imbierinius sausainius. Jeigu konditerinio maišelio neturite, kalėdinių sausainių puošimui galite naudoti tvirtą maišelį, tiesiog prakirpę jo kamputį. Glajus sustingsta maždaug po 20-30 minučių.