Ingredientai
Kopūstas
2 saujos
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Raudonosios saldžiosios paprikos
0.5 vnt.
Kapotų svogūno laiškų
1 sauja
Petražolės
1 sauja
Konservuoti kukurūzai
140 g
Žemės riešutų sviestas
2 v. š.
Sezamo aliejus
2 v. š.
Citrinos sulčių
2 v. š.
Sojos padažas
1 v. š.
Česnako
1 vnt.
Porcijos: 4
Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su riešutų padažu labai skanios vienos, bet puikiai tinka ir prie kitų įvairiausių patiekalų.
Gaminimo eiga
1. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite. Atidėkite.
2. Nuo kukurūzų nupilkite skystį, kukurūzus pakepinkite sausoje keptuvėje nuolat maišant, kol pradės ruduoti, pasklis saldus jų kvapas.
3. Nuskuskite morkas, supjaustykite plonais šiaudeliais. Taip pat supjaustykite paprikas ir kopūstą.
4. Susmulkinkite žalumynus.
5. Visas daržoves ir žalumynus sumaišykite su padažu.
Skanaus!