Ingredientai
Kreminis lašišos apkepas yra universalus patiekalas, kuris gali būti tinkamas įvairioms progoms – tokioms kaip šeimos vakarienė, pietūs, gimtadienio vakarėlis ir šventinės vaišės. Lašišos apkepą patiekite šiltą.
Gaminimo eiga
* Pasiruoškite lašišos filė. Lašišos filė aštriu peiliu nuimkite nuo odos ir supjaustykite 1,5 cm kubeliais.
* Sudėkite lašišą į indo, kuriame kepsite apkepą, dugną. Palikite uždengta plėvele, kambario temperatūroje, kol ruošite padažą.
* Pagaminkite padažą. Smukiai susipjaustykite porus, svogūną, krapus ir česnaką.
* Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite alyvuogių aliejų. Dėkite porus, svogūnus, česnakus, čiobrelį, druską ir pipirus. Maišydami, kepkite masę, 10–15 minučių ant vidutinės kaitros kol porai ir svogūnai suminkštės.
* Pilkite grietinėlę ir užvirkite.
* Dėkite 50 g bulvių košės ir maišykite padažą, kol sutirštės (apie 5–10 minučių). Išjunkite kaitrą, į padažą dėkite krapus, špinatus ir įtarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite.
* Paruoškite apkepą kepimui. Gautą padažą pilkite ant lašišos. Viską tolygiai paskirstykite.
* Ant viršaus, šakute arba konditeriniu maišeliu dėkite likusią bulvių košę. Ją tolygiai paskleiskite.
* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.
* Patiekite šiltą.
* Atvėsintą apkepą, laikykite šaldytuve iki 2-3 dienų suvyniotą į maistinę plėvelę.