Greitas ir paprastas žiedinio kopūsto kepsnio receptas. Puiki idėja pietums ir vakarienei geroje kompanijoje. Žiedinio kopūūsto kepsnį pateikite karštą.

Gaminimo eiga

* Nupjaukite žiedinio kopūsto lapus ir apatinę dalį.

* Iš žiedinio kopūsto pagaminkite du lygius kepsnius – supjaustykite jį 1-2 cm storio kepsniais. Likučius atidėkite į šoną – jų dar prireiks.

* Įkaitinkite grilį arba keptuvę. Ištepkite jį sviestu.

* Kepsnius kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol įgaus aukso rudą spalvą. Pagardinkite druska ir pipirais.

* Šoninę supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Kepkite kartu su žiedinių kopūstų kepsniais, kol įgaus aukso rudą spalvą.

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

* Į kepimo skardą sudėkite žiedinius kopūstus, aptepkite dižono garstyčiomis, dėkite keptą šoninę ir apibarstykite mocarela bei tarkuotu čederio sūriu. Kepkite orkaitėje apie 5-7 min.

* Smulkiai supjaustykite žiedinių kopūstų žiedynus, pamarinuokite druska ir alyvuogių aliejumi.

* Iškeptą kepsnį apibarstykite riešutais, marinuotais žiedinių kopūstų gabalėliais ir krapais.

* Patiekite šiltą. Laikykite jį šaldytuve sandariame inde iki 2-3 dienų.