Ingredientai
Greitas ir paprastas žiedinio kopūsto kepsnio receptas. Puiki idėja pietums ir vakarienei geroje kompanijoje. Žiedinio kopūūsto kepsnį pateikite karštą.
Gaminimo eiga
* Nupjaukite žiedinio kopūsto lapus ir apatinę dalį.
* Iš žiedinio kopūsto pagaminkite du lygius kepsnius – supjaustykite jį 1-2 cm storio kepsniais. Likučius atidėkite į šoną – jų dar prireiks.
* Įkaitinkite grilį arba keptuvę. Ištepkite jį sviestu.
* Kepsnius kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol įgaus aukso rudą spalvą. Pagardinkite druska ir pipirais.
* Šoninę supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Kepkite kartu su žiedinių kopūstų kepsniais, kol įgaus aukso rudą spalvą.
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
* Į kepimo skardą sudėkite žiedinius kopūstus, aptepkite dižono garstyčiomis, dėkite keptą šoninę ir apibarstykite mocarela bei tarkuotu čederio sūriu. Kepkite orkaitėje apie 5-7 min.
* Smulkiai supjaustykite žiedinių kopūstų žiedynus, pamarinuokite druska ir alyvuogių aliejumi.
* Iškeptą kepsnį apibarstykite riešutais, marinuotais žiedinių kopūstų gabalėliais ir krapais.
* Patiekite šiltą. Laikykite jį šaldytuve sandariame inde iki 2-3 dienų.