Saldžiosios bulvės universalumas leidžia jas pritaikyti įvairiuose patiekaluose. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, sūriais, padažais ir priedais, kad pritaikytumėte pagal savo skonį. Iš esmės, įdarytos saldžios bulvės tinka įvairioms progoms – dėl jų lankstumo ir pritaikomumo skirtingiems mitybos poreikiams bei skoniams.

Gaminimo eiga

* Perpjaukite saldžiąją bulvę pusiau, dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

* Išskobkite bulvės vidurį ir išskobtą dalį įdėkite į dubenį. Likusį bulvės kiautą pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite atgal į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, dar 10 minučių, kad apskrustų ir būtų traškesnė.

* Į dubenį su saldžiąja bulve dėkite ožkos pieno sūrį, sviestą, pilkite pieną, berkite druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

* Gautą masę sudėkite į iškeptos bulvės vidų, užtarkuokite kietuoju sūriu ir dar pakepkite orkaitėje 10 minučių.

* Kol kepa saldžiosios bulvės, keptuvėje pakepkite smulkiai pjaustytą šoninę iki auksinės rudos spalvos – apie 5–7 minutes. Pakapokite šviežių petražolių.

* Keptas saldžiąsias bulves pagardinkite grietine, traškia šonine ir šviežiomis petražolėmis.