Salierų traškučiai su skumbrės užtepu – greitai paruošiamas užkandis žuvies mėgėjams. Tiks ir svečiams, ir vaikams. Salierų traškučius suvartokite per porą dienų.

Gaminimo eiga

* Įkaitinkite aliejų iki 170 laipsnių temperatūros.

* Labai smulkiais griežinėliais susipjaustykite saliero šaknį.

* Kepkite salierus 7-10 minučių, kol tolygiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį. Iškepus nusausinkite ant popierinio rankšluoščio ir nedelsiant pabarstykite malta saldžiąja paprika.

* Vidutinio dydžio dubenėlyje sudėkite išdorotą skumbrę, majonezą, grietinę, citrinos sultis, smulkintus krapus ir dižono garstyčias. Paskaninkite druska ir pipirais ir gerai permaišykite.

* Mėgaukitės kartu su salierų traškučiais.

* Atvėsusius traškučius laikykite sandariame inde, kad liktų traškūs. Užtepą laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2 dienas.