Ingredientai
Obuolių
1 vnt.
Obuolių
1 vnt.
Rudasis cukrus
80 g
Cinamono
0.5 a. š.
Vandens
100 ml
Vanilės ekstraktas
1 a. š.
Citrinos sulčių
1 vnt.
Graikiniai riešutai
40 g
„Mantinga“ mielinė sluoksniuota tešla
2 lapeliai
Kiaušinio trynio
1 vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Į prikaistuvį sudėkite smulkiai pjaustytus obuolius, cukrų, vandenį, cinamoną, vanilę ir karts nuo karto pamaišydami troškinkite 15-20 min., kol suminkštės. Sutrinkite rankiniu trintuvu. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
* Tešlą lengvai iškočiokite, kad išlygintumėte storį. Per tešlos lakšto vidurį ištepkite obuoliene, ant obuolienės išdėliokite smulkiais griežinėliais pjaustytus „Granny Smith“ obuolius ir tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.
* Kepkite pyragaičius orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.
* Atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.