Ingredientai
Alyvuogių aliejus
10 ml
Makaronai „Fusilli“
500 g
Vyšninių pomidorų
500 g
Alyvuogių aliejus
50 ml
Feta sūris
150 g
Česnako skiltelės
2 vnt.
Provanso žolelės
1 a. š.
Petražolės
15 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Į pasūdytą vandenį įpilkite aliejaus ir virkite makaronus, kaip nurodyta ant pakelio.
* Į stiklinę kepimo formą suberkite pomidorus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska. Ten pat įdėkite fetos sūrį, apibarstykite česnako griežinėliais, provanso žolelėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
* Išvirusius makaronus nukoškite. Vandens neišpilkite.
* Iškepusį sūrį ir pomidorus ten pat skardoje sutrinkite, užpilkite 100 ml skysčio, kuriame virė makaronai, ir išmaišykite.
* Į skardą su gautu padažu supilkite išvirusius makaronus, užberkite kapotų petražolių ir išmaišykite. Patiekdami užbarstykite krapų šakelių.