Ingredientai
Didelės tarkuotos morkos
200 g
Miltų
30 g
Kiaušinis
1 vnt.
Sezamų pasta
50 g
Citrinos sulčių
5 ml
Vandens
10 ml
Porcijos: 2
Šie morkų blyneliai paruošiami itin paprastai. Visa gardaus patiekalo paslaptis – gardus ir itin čia derantis naminis tahini padažas. Beje, tahini padažą galite naudoti ne tik prie morkų blynelių – jie tinka salotoms, daržovių patiekalams, košėms gardinti.
Gaminimo eiga
* Nuskustas morkas sutarkuokite burokine tarka.
* Į daržoves suberkite miltus, įmuškite vieną kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.
* Į pakaitintą keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius. Iš abiejų pusių apkepusius blynelius perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
* Padažui į sezamų pastą berkite druskos, įspauskite citrinos sulčių, įpilkite vandens ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
* Blynus patiekite su gautu tahini padažu – bus taip skanu, kad tikrai kartosite.