Pagaminkite garnyrui marinuotų agurkų. Pikantiško skonio agurkai labai tiks prie grilio patiekalų, mėsos troškinių. O galima marinuotus agurkus valgyti ir vienus.

Gaminimo eiga

* Palei agurko šonus paguldykite po šiaudelį ir pjaustykite agurką griežinėliais kas maždaug 0,5 cm. Šiaudeliai neleis agurko perpjauti iki galo.

* Tada agurką apverskite ir jau iš kitos pusės pjaustykite siaurais ruoželiais. Tokiu būdu gausite agurko „armonikėlę“.

* Į indą berkite traiškytą česnaką, imbierą, adžikos pastą, alyvuogių aliejų, sojos padažą ir išsukite.

* Į gautą padažą dėkite pjaustytus agurkus ir gerai pasukite indą, kad daržovės pasidengtų padažu. Indą uždenkite maistine plėvele ir palikte pusvalandžiui agurkus pasimarinuoti.

* Patiekdami agurkus apiberkite kepintomis sezamo sėklomis.