Ingredientai
Pomidorų gaspačio sriuba – viena populiariausių pasaulyje ir, žinoma, ji ypač gardi šiltuoju metų laiku. Tai itin nebrangi ir lengvai paruošiama sriuba. Pomidorų gaspačio tiekite iškart pagaminę.
Gaminimo eiga
*
„Iki ūkis“ avietinius pomidorų pagrindą įpjaukite kryžmai, dėkite į verdantį vandenį ir palaikykite 1 minutę.
* Ištraukę perkelkite į šaltą vandenį ir visiškai atvėsinkite. Nuimkite odeles.
* Agurką nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Salierus susmulkinkite gabaliukais. Svogūną – taip pat. Daržoves sumeskite į dubenį.
* Ten pat įdėkite pusę laimo su visa žievele, česnako skilteles, įpilkite alyvuogių aliejaus, medaus, obuolių sidro acto, pagardinkite druska bei pipirais, „Sriracha“ padažu. Išmaišykite ir atidėkite į šalį 1 valandai.
* Tada viską sutrinkite trintuve ir perkoškite per sietelį. Patiekdami taurėse ar dubenėliuose puoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės.