Ingredientai
Konservuoti avinžirniai
200 g
Svogūnas
1 vnt.
Česnakas
3 skiltelės
Miltų
40 g
Kepimo milteliai
5 g
Maltas kuminas
5 g
Petražolės
30 g
Porcijos: 2
Falafeliai yra lengvas ir gardus patiekalas, tinkantis pietums, vakarienei kaip pagrindinis patiekalas ar kaip užkandis. Falafelius skanu valgyti tiek karštus, tiek atvėsusius.
Gaminimo eiga
* Į konservuotus avinžirnius suberti smulkintus svogūną ir česnaką, miltus, kepimo miltelius, druską, maltą kuminą, džiovintus svogūnų laiškus, petražoles ir viską trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
* Aliejumi suvilgytomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus.
* Falafelius virti 180 laipsnių įkaitintame aliejuje 5 minutes.
* Išvirusius perkelti ant popierinio rankšluosčio ir jiems kiek atvėsus ragauti.