Po sekmadienio mačo Anglijos rinktinės futbolininkai neslėpė skausmo ir nusivylimo.

„Tai dar viena sunki akimirka Anglijai ir asmeniškai man. Pagarba Ispanijai – ši komanda sužaidė puikias rungtynes. Mes neradome savo ritmo, o finaluose už tai tu esi nubaudžiamas“, – kalbėjo rinktinės kapitonas Harry Kane’as.

„Tai buvo labai sunkus čempionatas tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Kiekvienas iš mūsų buvome per žingsnį, jog iškovotume didžiausią savo karjerų pergalę, o dabar esame žemiausiame savo taške. Esame nusivylę. Mums skaudės dar labai ilgai“, – tęsė puolėjas.

Po antro iš eilės pralaimėto Europos čempionato finalo rinktinės strategas Garethas Southgate’as apie savo ateitį komandoje nespekuliavo.

„Nemanau, jog dabar yra laikas apie tai kalbėti. Bus pokalbiai su tam tikrais žmonėmis ir bus priimtas sprendimas, tad apie tai kalbėti dabar neverta“, – teigė treneris.

„Manau, jog mes kovėmės iki pat galo, mes nepakankamai ilgai kontroliavome kamuolį, demonstravome gerą gynybą, bet varžovai atsakydavo sėkmingu spaudimu. Ispanija buvo geriausia šio čempionato komanda, tad ji tikrai yra verta pergalės“, – kalbėjo G. Southgate’as.

Tuo metu po traumos atsigavęs ir starto sudėtyje tik pačiame finale rungtyniavęs kairiojo krašto gynėjas Luke’as Shaw atsiprašinėjo rinktinės gerbėjų.

„Esame sužlugdyti. Tikėjome, jog tai yra mūsų šansas, bet turbūt tam nebuvo lemta išsipildyti“, – teigė L. Shaw.

„Mes turėjome didelį sirgalių užnugarį, kurie mumis tikėjo, jog iškovosime titulą. Norėčiau jų visų atsiprašyti“, – kalbėjo gynėjas.