Per kiek daugiau nei 9 sekundes pirmas distanciją olimpinių žaidynių finale įveikęs sprinteris įgyja teisę save vadinti greičiausiu pasaulio žmogumi bent jau ketverius metus.

Ir Paryžiaus olimpinių žaidynių 100 metrų sprinto finalas – bene dramatiškiausias, kokio tik galima tikėtis: nugalėtojas paaiškėjo po fotofinišo, o aukso ir sidabro medalius skyrė tik tūkstantosios sekundės dalys.

Kaip atrodė N. Lyleso kelias iki pat triumfo Paryžiuje?

Karjeros pradžia

N. Lylesas, kaip yra pats sakęs, „gimė“ šiame sporte – jo tėvas, Kevinas, yra pasaulio čempionas komandinėje 400 metrų sprinto rungtyje, o motina, Keisha – tos pačios rungties sprinterė, Seton Hallo universiteto (JAV) absolventė, kur jie ir susipažino.

Tačiau, nepaisant puikios genetikos, nuo pat mažens amerikietį slėgė sveikatos problemos: penkerių jam buvo diagnozuota gili astma.

Pats atletas prisimena, kaip kas trečią naktį reikėdavo važiuoti į ligoninę tam, kad nuslopintų ligos simptomus. Mama turėjo nuimti užuolaidas, išmesti pliušinius žaislus tam, kad namuose sumažintų astmos dirgiklių namuose.

„Nepamenu tokio laiko tarpo, kuomet mano astma man nebuvo problema,“ – N. Lylesas vėliau prisiminė savo kovą su liga „Netflix“ dokumentiniame seriale „Sprintas“.