Jis savo antrąją pusę namuose apypylė benzinu ir ją padegė. Pasak vietos policijos, bėgikei nudegė 75 proc. kūno.

R. Cheptegei yra ilgų distancijų bėgikė ir atstovavo savo šaliai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. 33-ejų atletė varžėsi maratono varžybose, kur finišavo 44-a, jos laikas buvo 2 val. 32 min. 14 sek. Ji taip pat varžėsi šių metų Afrikos žaidynių pusmaratonyje, kur užėmė 4-ą vietą.

Pasak „Associated Press“ (AP), užpuolimas įvyko namuose, kuriuos R. Cheptegei buvo neseniai nusipirkusi. Manoma, kad būtent ginčas dėl naujai įsigyto žemės sklypo motyvavo bėgikės vaikiną, Dicksoną Ndiema, nusipirkti baką kuro, apipilti savo antrą pusę juo ir padegti ją praėjusio sekmadienio vakarą.

Baisiu įvykiu socialiniuose tinkluose pasidalino ir Ugandos lengvosios atletikos federacija.

Tiesa, užpuolikas taip pat patyrė rimtų nuodegimų ir gulėjo toje pačioje ligoninėje kaip R. Cheptegei. Pasak atletės tėvų, jų dukra nusipirko žemės Trans Nzoia regione tam, kad būtų kaip įmanoma arčiau jai reikalingų sporto centrų.

Tai ne vienintelis kraupus incidentas, kurio aukomis tapo sportininkai iš Afrikos žemyno. 2023 metais Ugandos olimpietis Benjaminas Kiplagatas buvo rastas negyvas su durtinėmis žaizdomis, o 2022 metais Kenijoje gimusi Bahreino sportininkė Damaris Muthee buvo mirtinai pasmaugta.