Iš pradžių uždraudęs Rusijos atletams dalyvauti dėl Maskvos karo prieš Ukrainą, Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) vėliau leido daliai šalies atletų varžytis po neutralia vėliava su sąlyga, kad jie atitiks griežtus reikalavimus.

Rusijos federacija šeštadienį paskelbė, kad 10 tinkamais pripažintų imtynininkų boikotuos žaidynes.

„Nepritariame nesportiniam atrankos principui, kuriuo Olimpinis komitetas vadovavosi sudarydamas tinkamų sportininkų sąrašą. Jo tikslas – sumenkinti mūsų komandos vienybę“, – išplatintame pranešime teigė organizacija.

Federacijos vykdomasis komitetas, treneriai ir imtynininkai „vienbalsiai priėmė sprendimą atsisakyti dalyvauti olimpinėse žaidynėse“.

Rungtis Paryžiuje siekiantys Rusijos sportininkai privalo įrodyti, kad nepalaiko savo šalies karinės agresijos prieš Ukrainą ir kad neturi ryšių su šalies karinėmis pajėgomis.

Tie, kuriems bus leista dalyvauti, turės varžytis po neutralia vėliava ir negalės dalyvauti komandinėse varžybose bei atidarymo ceremonijoje.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)