30-metė sportininkė varžėsi ieties metimo atrankoje, kurioje atliko tik vieną įskaitinį metimą – 58 m 35 cm. Kiti du mėginimai buvo nesėkmingi ir mūsiškė turėjo tenkintis 25-ąja vieta.

L. Jasiūnaitei tai – antrosios žaidynės karjeroje. Prieš trejus metus Tokijuje ji užėmė 7-ąją vietą. Lietuvės geriausias šio sezono rezultatas – 62 m 1 cm, o asmeninis rekordas – 63 m 98 cm.

Atrankoje iš viso varžėsi 32 sportininkės, padalintos į dvi grupes. Į finalą žengė dvylika sportininkių, o kvalifikacinis normatyvas buvo nubrėžtas ties 62 m riba.

Norint patekti į medalių dalybas ietį reikėjo mesti bent 61,08 m. Būtent tokį rezultatą užfiksavo dvylikta likusi japonė Momone Ueda. Kvalifikacinę ribą įveikė 8 sportininkės.

„Visuma – apie tai, kas lėmė tokį rezultatą, atsakė L. Jasiūnaite. – Šie metai.. Trūko stabilumo, aiškumo, technikoje labai daug ieškojau. To ir pritrūko. Menkiausia dvejonė tokio lygio varžybose – ir iš karto rezultatas aiškus.“

Technikos ieškojimą lemia tai, kad olimpietė prieš kurį laiką keitė trenerius, o kartu šie norėjo šlifuoti jos techniką.

Antrasis L. Jasiūnaitės mėginimas skriejo toli ir atrodė, kad buvo arti to, kad leistų atsidurti finale, bet buvo iškelta raudona vėliava – lietuvė mynė liniją.

„Tiksliai nepasakysiu. Tikrai geresnis buvo rezultatas nei pirmasis, bet ar būtų užtekę dvyliktukui – klausimas. Gaila labai“, – pripažino lengvaatletė.

Liveta Jasiūnaitė

Moteris teigė, kad liniją minti per varžybas būtent kaire koja – itin retas atvejis jos karjeroje.

„Per savo karjerą gal vienas ar du kartai buvo, kad per varžybas peržengčiau liniją“, – niūriai skaičiavo ji.

Trečiasis bandymas buvo jau toks prastas, kad pati lietuvė specialiai peržengė liniją. Kiek anksčiau sportininkė yra minėjusi, kad tokio rango varžybose svarbu atlikti pirmą gerą metimą dėl ramaus gyvenimo. Vis tik ji nesutiko, kad šį kartą koją pakišo psichologija.

„Tokiose varžybose ilgas tarpas tarp metimų, todėl pirmai pradėti gerai. Pirmu metimu nieko neįvyko. Antras metimas rodė, kad pasiruošiau gerai ir nebuvo taip, kad kažkas būtų psichologiškai. Kai trečias lieka, paskutinis metimas, tada jau taip, sudėtingiau kažką padaryti“, – svarstė ji.

Beje, lietuvei atliekant pirmą metimą, kitoje stadiono pusėje 227 cm aukščio kartelę bandė įveikti šuolio į aukštį žvaigždė, italas Gianmarco Tamberi. Tuo metu pilnutėlis „Stade de France“ stadionas ošė, palaikydamas Tokijo olimpinį čempioną, bet šis galiausiai kliudė kartelę.

Šis sezonas L. Jasiūnaitei itin nesėkmingas – jai birželį nepavyko patekti ir į Europos čempionato Romoje finalą.